19.04.2024 - EHLİ SÜNNET MEDYA
Ehli Sünnet Medya

Tağut Dosyası-4 Resulüllah Allah’ın hükmünü bırakan idareci için ne buyurdu?

VİDEODA DİKKAT ÇEKTİĞİM HADİS-İ ŞERİF:

Bir toplulukta açıktan fuhuş işlenir hale geldiğinde, onlar için taun (salgın hastalık) ve daha öncekilerde görülmeyen hastalıklar ortaya çıkar.

Ölçü ve tartıda noksanlık yaptıklarında kıtlığa maruz kalırlar, geçim sıkıntısı çekerler ve zalim idareciler başlarına geçer.

Mallarının zekâtını vermediklerinde semadan gelen yağmurdan mahrum kalırlar. Eğer hayvanlar olmasa, kendilerine hiç yağmur gönderilmez.

Allah ve Rasulünün ahdini yerine getirmediklerinde, Allah onlara dışardan düşman musallat eder. O düşmanlar onların ellerindeki bir takım mallara sahip olurlar.

Onların idarecileri Allah’ın indirdiğiyle hükmetmediği ve Allah’ın indirdiğini seçmediklerinde, Allah onlara kendi içlerinde dahili fitne verir.” (İbnu Mace, Fiten, Hadis No: 4259)

TAĞUT OLUR BUYURMADI!

Hadis-i şerifin son bölümünde Müslüman toplumun Allah’ın indirdiği ile hükmetmemesinin dünyadaki yansıması hatırlatılıyor. Buna rağmen Allah’ın hükmünü bıraktıkları için “Tağut olurlar, Tağut oldular, kafir oldular” gibi bir yaklaşım yok. Bilakis Müslümandırlar lakin Allah’ın vereceği dahili sıkıntılara müstahak olurlar buyruluyor. Bu da vehhabilerin Tağut çarpıtmasını ortaya koymaktadır. Onların Tağut çarpıtması Peygamberimizin beyanına da terstir.

BU SAYFAYI PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAPABİLİRSİNİZ