25.04.2024 - EHLİ SÜNNET MEDYA
Ehli Sünnet Medya

Kur’an’a göre ilk kadın nasıl yaratıldı? Kadın Erkeğin kaburga kemiğinden mi yaratıldı

Teoriler varsayımlar yeni bir buluş ve geliştirilen bir teoriyle çürütülebilir özelliktedir. O yüzden ortaya atılan bir teorinin mutlak gerçek olduğuna inanmak akıllıca değildir. Yani varsayımları ele alıp yaratıcının verdiği haberi yalanlamaya çalışmak insanları avutmaktan, oyalamaktan ve kandırmaktan başka bir şey değildir.

Kur’an-ı Kerimde ilk kadının yaratılması nasıl geçiyor?

Allahu Teala buyuruyor ki:

يَٓا اَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمُ الَّذ۪ي خَلَقَكُمْ مِنْ نَفْسٍ وَاحِدَةٍ وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالاً كَث۪يراً وَنِسَٓاءًۚ

Ey insanlar! Allahu Teala ey iman edenler buyurmadı. Çünkü burada tüm insanları alakadar eden bir mevzu anlatılıyor. Rabbinizden sakının, (çekinin günah işlemeyin) Ellezi O öyle Rabb ki, sizi birtek nefisten yarattı (ki o kişinin Adem a.s olduğunu videomuzda görmüştük) ve O’ndan  eşini yarattı. ikisinden birçok erkek ve kadın üretip yaydı (Nisâ – 1)

هُوَ الَّذ۪ي خَلَقَكُمْ مِنْ نَفْسٍ وَاحِدَةٍ وَجَعَلَ مِنْهَا زَوْجَهَا لِيَسْكُنَ اِلَيْهَاۚ

Sizi bir tek candan yaratan, kendisiyle mutlu olsun/sekinete ersin/huzur bulsun diye ondan da eşini yaratan O’dur. (Araf 189)

يَٓا اَيُّهَا النَّاسُ اِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَاُنْثٰى وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوباً وَقَـبَٓائِلَ لِتَعَارَفُواٌ

Ey insanlar! Şüphesiz sizi bir erkek ile bir dişiden yarattık, tanışasınız diye sizi kavim ve kabilelere ayırdık, (hucurat 13)

Ayetler gayet açık.

   Şöyle bir itiraz getiriyorlar: Başka ayetlerde geçiyor ki:

Allah sizin nefsinizden eşler yarattı. Yani Allah sizin türünüzden eşler yarattı. Allah nefsinizden elçiler gönderir. Yani Allah sizin gibi olan, sizden elçiler gönderir. Burada nefsinizden diyor ama sizin gibi, sizden olan demek istiyor. Dolayısıyla o ayetlerde de hz. Ademden yaratıldığı değil de hz. Adem ile aynı tür olduğu ifade ediliyor diye bir itiraz var.

ONDAN EŞİNİ YARATTI

Görmezden geldikleri şey şu: Benim okuduğum ayetlerde (Araf 189) “sizi tek bir nefisten yarattım diyor ve manayı oldukça özelleştirip ondan da eşini yarattı diyor. Onun nefsinden demiyor “ondan eşini yarattı”, o ikisinden de insanlığı çoğalttı diyor.

İtirazları son derece yersiz ve Kur’ana aykırı bir itiraz.

Peki nasıl yaratıldı? Bu konuda Kur’an-ı Kerimde bir ifade geçmez. Kur’an’ı bize getiren, ayetlerin kendisine vahyedildiği Peygamber efendimiz ayeti açıklamış ve nasıl yaratıldığını beyan etmiştir.

Resulülalh efendimiz şöyle buyuruyor: “Size kadınlar hakkında hayırlı olmanızı vasiyet edip dilerim. Çünkü kadın kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Bu kemikte en eğri şey üst tarafıdır. Eğer sen eğri kemiği doğrultmaya çalışırsan onu kırarsın. Onu kendi haline bırakırsan daima eğri kalır. Onun için size kadınlar hakkında hayırlı olmanızı vasiyet ederim.” (Buhari, Enbiya:1, Nikah:80, Müslime, Reda’:62, Tirizi, Reda’:11)

Bir Müslüman evrimci olabilir mi kitabında Caner Taslaman diyor ki:

Ayrıca bu husus, kadın karşıtı söylemlerin oluşumunda da kullanılmıştır; kadın eğri kaburga kemiğinden yaratıldığı için yaratılışının gereği olarak eğriliğe sahip olduğu gibi söylemler dile getirilmiştir. Kadının erkekten ve erkek için yaratıldığı görüşü, kadınların ontolojik olarak düşük bir statüde olduğu iddiasını temellendirmek için kullanılmıştır.

AYNI CANER TASLAMAN maymunlarla aynı soy ağacında birleşme iddiasını dile getirirken “hayvan türleriyle hayatağacındaki herhangi bir ilişkiyi insan onuru açısından nasıl sorun olarak görebiliriz?” diyor. Yani onlara göre maymunlardan gelmek onuru zedeleyici değil ama bir kadının erkekten yaratılması onur zedeleyici, küçük düşürücü bir durum?

Onu kabul ediyor bunu edemiyor? Neden küçük düşürücü bir durum olsun? Kendi yaratılışımızı düşünelim! Anne ve babanın en mahrem yerinden çıkan suyun zerrelerinden yaratılıyorsun ve en önemlisi bir kadının bedeninde yaratılıyorsun. Hepimiz annemizin, bir kadının bedeninde yaratılıyoruz şimdi bu erkekler için aşağılayıcı bir durum mu? Biz hepimiz bir kadının bedeninde yaratılıyoruz bu aşağılayıcı bir durum değil, bir kadının bir erkeğin kaburga kemiğinden yaratılmış olması neden küçük düşürücü olsun ki?

Ve okuduğum hadisi alıp sanki Peygamberimiz sadece kaburga kemiğinin eğriliğinden bahsetmiş gibi lanse ediyorlar. Halbuki Hz. Peygamber çok müthiş bir tespit yaparak ümmetine tavsiyede bulunuyor kadınların özelliklerinden bahsediyor ve üzerlerine çok gitmeyin, kırılırlar, işi dengede tutun buyuruyor. Bunu buyururken de cümlenin önünde ve arkasın da “kadınlara karşı hayırlı olmanızı vasiyet ediyorum” diyor. Bunu hiç söylemiyorlar ve hadis düşmanlığı için kesip kullanıyorlar…

Peki bir kemikten insan nasıl yaratılır denilirse, kainata bakın, kupkuru bir tohumdan rengarenk çiçekler açan meyveler veren ağaçlar olmuyor mu? Yıllarca kupkuru kalan ağaçlar bile bazen filizlenip yeşermiyor mu? Yani ilk insanı topraktan yaratan Allah için ikincisini aynı insanın bir parçasından yaratması neden akıl almaz olsun ki?

Hasılı kelam Kur’an’ın açık ayetlerine göre İlk insan Adem a.s topraktan yaratılmış, eşi de ondan yaratılmış, bütün insanlık da bu ikisinden çoğalmıştır. Bir Müslümanın bu konuda hiçbir iman problemi olamaz…

وَاِذَا ق۪يلَ لَهُمُ اتَّبِعُوا مَٓا اَنْزَلَ اللّٰهُ قَالُوا بَلْ نَـتَّبِـعُ مَٓا اَلْفَيْنَا عَلَيْهِ اٰبَٓاءَنَاۜ اَوَلَوْ كَانَ اٰبَٓاؤُ۬هُمْ لَا يَعْقِلُونَ شَيْـٔاً وَلَا يَهْتَدُونَ

Onlara, “Allah’ın indirdiğine uyun” denildiğinde, “Hayır, atalarımızdan gördüğümüze uyarız” dediler. Ya atalarının aklı bir şeye ermemiş, doğru yolu bulamamışlarsa!

وَمَثَلُ الَّذ۪ينَ كَفَرُوا كَمَثَلِ الَّذ۪ي يَنْعِقُ بِمَا لَا يَسْمَعُ اِلَّا دُعَٓاءً وَنِدَٓاءًۜ صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لَا يَعْقِلُونَ

inkârcılara seslenenin durumu, bağırıp çağırmadan başka bir şey işitmeyen hayvana haykıran çobanın durumuna benzer. Onlar sağır, dilsiz ve kördürler; çünkü onlar düşünmezler.

GENÇ HOCA
ehlisunnetmedya.com

BU SAYFAYI PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAPABİLİRSİNİZ