27.07.2024 - EHLİ SÜNNET MEDYA
Ehli Sünnet Medya

Görme engelli kursiyerler, Braille alfabesiyle Kur’an-ı Kerim’i hatmetti

Ankara’daki görme engelli kursiyerler, Braille alfabesiyle Kur’an-ı Kerim öğreniyor.

Çankaya Müftülüğü Kültür Merkezi’nde, iki kolon taşıyan dikdörtgen düzen üzerine dizilmiş altı kabartılmış noktadan oluşan Braille alfabesiyle okuma yazma öğrenen öğrenciler, zamanla Kuran-ı Kerim’i hatmediyor.

“Hafızlık yapan görme engelli kardeşlerimiz var”

Çankaya Müftüsü Mustafa Baytar, eğitim merkezinde 2’si görme, 4’ü işitme engelli olmak üzere 6 engelli sınıfının olduğunu söyledi.

Diğer kursiyerlere olduğu gibi engellilere de İslam’ın temel esasları, Kur’an-ı Kerim ve Hazreti Muhammed’in (Sallallahu aleyhi ve sellem) hayatını anlattıklarını bildiren Baytar, engelli kursiyerlere uzman öğreticiler eşliğinde eğitim verdiklerini belirtti.

Toplumun her kesiminin değerli olduğunu vurgulayan Baytar, “Ankara genelinde burayı bilmeyen bütün kardeşlerimizi bekliyoruz. Sadece işitme ve görme engelli değil, hangi engele sahip olursa olsun vatandaşlarımızı Kur’an-ı Kerim eğitiminin yanında diğer kursları da almaları için bekliyoruz.” dedi.

Kurslarda çok sayıda görme engellinin Kur’an-ı Kerim’i hatmettiğini belirten Baytar, “Bununla beraber çok güzel Kur’an-ı Kerim okuyan, hatta hafızlık yapan görme engelli kardeşlerimiz de var.” ifadesini kullandı.

BU SAYFAYI PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAPABİLİRSİNİZ