26.07.2024 - EHLİ SÜNNET MEDYA
Ehli Sünnet Medya

6 mahkum İsrail’in en güvenli hapishanesinden kaçtı

Zorba israil tarafından müebbet hapise mahkum edilmiş 6 Filistinli İsrail’in yüksek korunaklı Calbu Hapishanesi’nden 1 kaşık ile tünel kazarak kurtuldu.

Kaçanlar; El Fetih örgütünün silahlı kanadı El-Aksa Şehitleri Tugayı üyesi Zekeriya ez-Zebidi ile İslami Cihad örgütü üyeleri Yakub Nufeyat, Muhammed Kasım el-Arıda, Yakub Mahmud Kadri, Eyhem Fuad Kemamci, Mahmud Abdullah el-Arıda.

Filistinli 6 esirin İşgal altındaki Filistin’deki İsrail yüksek güvenlikli Gilboa hapishaneden tünel kazarak kaçmasının ardından, işgalci #İsrail güçleri, Batı Şeria’daki Cenin kentinin ile İsrail arasındaki Jalamah kontrol noktasını geçişlere kapattı.

İbranice medyası: İsrail Cezaevi Teşkilatı tarafından yürütülen soruşturmalara göre; Altı Filistinlinin ambardan çıktığı anda, tünelin kazıldığı gözetleme kulesinde bulunan kadın polisin uykuda olduğu ortaya çıktı. Soruşturmadan çıkan yeni ayrıntılara göre: Mahkûmların kazdığı tünel 25 metre uzunluğundaydı ve Gilboa Hapishanesi yakınında onları uzun süre bir araba bekledi ve oradan çekilmelerine yardımcı oldu. Mahkumlar gemiye binmeden önce kıyafetlerini değiştirdiler ve içlerinden biri ayakkabılarını değiştirdi. Polis tahminlerine göre 2 Filistinli Ürdün’e geçti, 2 Filistinli Majdal Shams’ta ve 2 Filistinli hala ülkede.

Mahkumların tünelden çıktıktan sonra çıkardıkları kıyafetleri.

devletçik israil’den yapılan açıklamaya göre soruşturmanın çıkmaza girdiği ifade edilmiş…

BU SAYFAYI PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAPABİLİRSİNİZ