18.05.2024 - EHLİ SÜNNET MEDYA
Ehli Sünnet Medya

Muhammed Baş ve İmajinasyon Hurafesi

Sınırsız internet ortamı artık gerçekten sınır tanımayan bir hurafe çöplüğüne de dönüşüyor. Son günlerde insanların yaşadığı psikolojik sorunlar ve geleceğe dair bilgiler üzerinden prim yapmaya çalışanların sayısında oldukça artış gözleniyor.

Atalardan gelen aktarım ile sözde ataların işlediği günahların üzerimizdeki etkisini temizlemeyi(!) öğreten Deniz Erten, her olayı bir ayetin ebced hesabına bağlayarak kafadan sallamasyon yorumlar yapan, tutmayınca videoları kaldıran Mehmet Ali Bulut gibiler ve niceleri…

İşte onlardan bir tanesi daha…

Muhammed Baş adındaki bu şahıs da insanları, kendileri bazı hayvan gibi düşünmelerini sağlayarak çeşitli olumsuzluklardan kurtulabileceklerini veya faydalı şeylere ulaşabileceklerini telkin ediyor:

BU NE SAÇMALIK ?

Tabiinden İbn-i Sirin’i (radıyallahu anh) istismar eden şahıs insanlara kendilerini hayvan yerine koymalarını, hayvan başlı olarak düşünmelerini telkin ediyor.

Arkadaşlar böyle bir şey İslam’ın ve ulemanın hiçbir kaynağında geçmiyor. Kaynak olarak İbni Şirin süryanice yazmış ve neyi kasdettiği belli değil.

Allahu Teala insanı en keremli şerefli olarak yaratmışken kendisini bir fil gibi, bir aslan gibi düşünmesi olacak şey midir? Hangi alim bunu telkin edebilir ki? Resulüllah (aleyhisselam) ashabı ve diğer ulemadan, evlyiadan böyle bir şey duyulmuş değildir.

Bu boş bir aldatmacadır.

BUKADAR SAFLIK OLUR MU?

Allah’ın nimetlerinden bir şeylere kavuşmak için, Allah’ın rızık yollarını açması için hadislerde ve ehlullahın kitaplarında tavsiye edilen bir çok dualar, zikirler vardır. Dua edilir, zikir çekilir, amel edilir.

Düşünmek de nedir?

Milletin aklıyla dalga mı geçiyorlar, alay mı ediyorlar?

“Fil eti yediğini düşünürsen şuna kavuşursun!” diyor bunu da yüzlere kişi beğeniyor.

Yazık bu millet bu kadar mı cahil hale geldi?

Saçmalıkların sonu gelmiyor… Bizim güldüğümüz bu paylaşımlara bazıları hakikat diye sarılmış uyguluyor…

İSMİN BAŞ HARFİ İLE GELECEKTEN HABER

HURAFELER DERYASI

Saydığımız ve sayamadığımız bir çok hurafe mevcut. İsmin baş harfi şu ise şöyle şeyler yaşayabilirsin, şu ayda doğduysan şöyle şeyler gelecek!

Bu kişiler insanların içinde bulunduğu psikolojik sorunlar ve geleceğe dair merakını istismar ediyor.

Dolayısıyla aldanmayın, kanmayın diye uyarıyoruz.

Gelecekte ne yaşayacağınızı bilmemizin bir önemi yok. Bu gibi şeylere inanmak sizin karamsarlığınızdan başka hiçbir şeyinizi arttırmayacak.

Başımıza gelen her türlü felaket, dert ve sıkıntının bir imtihan olduğunu bileceğiz, sabredeceğiz, tevekkül edeceğiz. İçinde bulunduğumuz olumsuz şartları yine Allah ve Resulüne, alimlere uyarak, gönül ehli velileri rehber edinerek aşmaya çalışacağız.

Hurafelere pirim vermeyeceğiz. Halkımızı da bu konuda uyarmalıyız.

ehlisunnetmedya.com

BU SAYFAYI PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAPABİLİRSİNİZ