19.04.2024 - EHLİ SÜNNET MEDYA
Ehli Sünnet Medya

Tekfir Tuzağı – Tekfir eden cahillerden uzak durun

TEKFİRİ ANCAK İSLAM KADISI YAPAR, MÜSLÜMAN BİR FERDİN TEKFİR SORUMLULUĞU YOKTUR

Peki neden? Çünkü Tekfir çok önemli, hayati bir meseledir,hukuki yasal bir süreçtir, üzerine hüküm icra edilecektir. Mesela Tekfir edilen Eşi ise, bu olaydan sonra nikâhının çözüldüğüne inanmak zorundadır. Onunla artık karı-koca ilişkisini sürdüremez, Velisi ise, üzerindeki velâyet hakkı düşmüş olur, onun kestiği hayvanın etini yiyemez, Onunla herhangi bir ortaklık kuramaz, Şahitliğini kabul edemez Vasiyetini yerine getiremez, Günahlarının bağışlanması için Allah’a duâ edemez, Cenazesini İslâmî usûllere göre teşrî edemez. Böyle mühim bir meseledir ve İslam devletinde bu kişinin öldürülmesi icap eder.

Kadı da kafasına göre tekfir etmez. Önce şüpheli göz altına alınır, kadının huzuruna çıkartılır.
-Bu kişi akıllı ve yetişkin olması gerekir – söz ya da fiilin küçük küfür ya da küçük şirk olmaması gerekir. Bununla beraber söz konusu söz ya da fiilin büyük küfür yahut büyük şirk olduğunun da şer’i delillerle sabit olması gerekir – o fiil veya sözün âlimler nezdinde dinden çıkarıcı söz ya da fiil olarak değerlendirilmiş olması gerekir – Tekfir’e konu olan söz ya da fiilin küfre delaletinin kati olması yani muhtemel anlamlar içermeyen açıklıkta ve sarih olması gerekir – Tekfir’e konu olan söz ya da fiilde kasıt bulunması; hata sonucu ortaya çıkmış olmaması gerekir – Te’vil edilebilecek bir durumu olmaması, te’vil edilecek bir durumu varsa bu te’vil, bizim açımızdan geçersiz ve hatalı da olsa te’vil sahibi tekfir edilmez gibi daha bir çok şart aranır ve kadı huzurunda ona yaptığının yanlışlığı delillerle ispat edilir. Sonra kendisine İslâmiyete dönmesi teklif edilip şüpheleri giderildikten sonra İslamiyet’e dönerse ne âlâ, dönmezse derhal öldürülür. Ancak İslamiyet’e geri dönmesi umut edilirse, derhal öldürülmeyip bir müddet tehir edilir.

Nisa suresi 137’de “İman edip sonra inkâr edenleri, sonra yine iman edip tekrar inkâr edenleri, sonra da inkârlarını arttıranları Allah ne bağışlayacak, ne de onları doğru yola iletecektir.” Buyrulur. İmandan sonra küfre girip tekrar iman edenlerden bahsetmektedir.

İŞTE BU SEBEPLE TEKFİRİ İSLAM DEVLETİNDE İSLAM KADISI yapar. Avamın böyle bir yetkisi yoktur. Bir Müslümanın böyle bir yükümlülüğü de yoktur. Aksine sakınması icap eder. Bir Müslümanda görülen herhangi bir şey üzerinden “kafir, müşrik, tağut” gibi hüküm verenlerin cahil olduklarını hemen anlayın ve onlardan uzak durun.

BU SAYFAYI PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. Eser Ayağlar dedi ki:

    Rabbim ebeden razı olsun büyük bir hizmet ve emek var. İstifade edilip ümmet olarak kendimiz geliştirmemiz gerekiyor. Evde veya Kütüphanede kitap kitap gezip cevap aramaktansa buradan bulup izleyip okumak çok kestirme ve kolay olmuş. Ama kitap okumaya yinede devam. Bol bol ziyaret edilip okumak gerekiyor. İstifade edilip bilinçlenelim iNŞAELLAH.

YORUM YAPABİLİRSİNİZ