26.07.2024 - EHLİ SÜNNET MEDYA
Ehli Sünnet Medya

Halimize bir çare var mıdır?

Hocam hayırlı günler. Kusura bakmayın rahatsız ediyorum ama içinden çıkamadığım bir durum söz konusu. Benim çok sevdiğim bir hanım abla var. Kendisi dini bütün biri. Tesettürlü,namaz kılan,helale ve harama dikkat eden birisi.Ancak bazı sıkıntılı görüşleri var. Kendisi oy vermenin ,bu sistemde yönetime katılmanın doğru olmadığını düşünmekte. Buna delil olarak da “Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyenler kâfirlerin ta kendileridir.”  ayetini getiriyor.Aynı zamanda memur olmanın da sıkıntılı olduğunu söylemekte. Ben sizin bu konularla alakalı videolarınızı izledim çok şükür ki bu noktalarda ki tavrım ehli sünnet âlimlerinin duruşu neyse odur. Lakin bu ablama bunu anlatmam mümkün değil hem ilmi olarak hemde üslup.Diyebilirsiniz ki ehli sünnet âlimlerinin bu konudaki videolarını kitaplarını tavsiye et. Kendisi genel anlamda ehli sünnet hocaları pek sevmiyor ve dinlemiyor. Ki benim şimdiki korkum bunlardan çok daha mühim. Çünkü evlenmek gibi bir niyeti var ve görüştüğü kişi Suriye’ye  cihat ediyorum diyerek gitmiş ve bu uğurda abisini kaybetmiş biri.(Bizim de cihat etmemiz gerektiğini söylüyor ve ilerde hicret edip bu faaliyetlere katılacağını da ekliyor.) Allah korusun böyle biriyle evlenirse dünyası da ahireti de perişan olur.Bu dehşetli manzara karşısında ne yapabileceğim konusunda hiçbir fikrim yok . Sizin videoları atsam bile izler mi bilmiyorum. İşte herkese reddiye yapanları sevmiyorum falan demişti. (Cübbeli Ahmet Hocanın Nureddin Yıldız’a yaptığı reddiyeyi kasdediyordu.)Yani ehli sünnet hocaları görüyor ama dinlemiyor anladığım kadarıyla. Dinlediği hocalarsa bildiğim kadarıyla; Halis Aydemir, Nureddin Yıldız,Ebu Hanzala okuduğu âlimler; Seyyid kutup ve kardeşi, Ali Küçük’ün tefsirleri… Benim buradaki vebalim nedir, ne yapmam gerekiyor ya da ne yapmamam gerekiyor?

Şimdiden Allah razı olsun.

CEVAP: Gayretiniz ve iyi niyetinizden ötürü sizi tebrik ediyorum. Allahu Teala razı olsun. Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız: Hidayet Allah’tandır. Bizlerin elinde hidayete çevirecek bir imkan yoktur. Sadece anlatırız ve nasihatleşiriz, dua ederiz. Peygamber Efendimiz de kafirlerin Müslüman olmadığına çok dertleniyordu: “sen onlar üzerine vekil değilsin, sana düşen ancak tebliğdir” ayeti nazil oldu.

Dolayısıyla siz elinizden geleni yapıp güzel bir şekilde anlatıyorsanız sonrasını dert etmeyin. Herkes yolunu seçiyor ve gidiyor.

BU SAYFAYI PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAPABİLİRSİNİZ