18.05.2024 - EHLİ SÜNNET MEDYA
Ehli Sünnet Medya

Muhammed Emin Yıldırım’dan talihsiz sözler

Kendisinin Ehli Sünnet olduğunu bildiğimiz ve hatta uygulamamızda videolarını eklediğimiz Muhammed Emin Yıldırım bir konuşmasında şöyle diyor:

“Bu kadar kiraların arttığı bir yerde, sen bir davetçi olarak hiç mi bunu konuşmayacaksın? Bu kadar haksızlık, bu kadar hukuksuzluk, bu kadar sıkıntı varken… Çörek otunun faydaları. Ben ne diyim sana! O çörek otunun faydası olsaydı bu beyin biraz çalışırdı…”

Haksızlık ve hukuksuzluk derken neyi kastediyor bilemiyoruz fakat bu şekilde bir kıyas yapması ve hadis-i şerif ile çok faydalı olduğu bize bildirilen ve bilimsel olarak da ispat edilen çörek otunun işin içine karıştırılması “faydası olsaydı” gibi yaklaşılması çok talihsiz bir açıklama olmuş.

Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: “Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: “Ölüm dışında hiçbir hastalık yoktur ki, çörek otunda onun için bir deva bulunmasın. [Buhârî, Tıbb 7; Müslim, Selam 89, (2215); Tirmizî, Tıbb 5, (2042), 22, (2071)]

Bir davetçi elbette her türlü sıkıntıyı, haksızlığı, adaletsizliği konuşabilir ancak bu sahih hadisle sabit olan bir gerçeği hafife almayı gerektirmiyor.

Resulüllah Efendimizin “her türlü deva vardır” buyurduğu şeye “faydası olsaydı” gibi bir yaklaşım böyle bir hocaya yakışmadı.

Kendisini sözlerini tashih ve özre davet ediyoruz…

ehlisunnetmedya.com

BU SAYFAYI PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 19 YORUM
  1. Engin Aydoğdu dedi ki:

    İbn teymiyye zehirlenmesi yaşayan hocalardan birisi..Mısıra dini eğitim için gidipde bu zehiri almayan çok azdır. Maalesef Mısırda, el ezher dahil, para babası vehhabilerin tekelindedir…Bugün İslam dünyasının paramparça olmasının ve birleşememesinin tek sebebi, dünyada İslami ülkelerde eğitim veren resmi kurumlarda ibn teymiyye ekollerin hakim olmasıdır..Bizim ilahiyatçılara bakın çoğu bu zehri almış sapıtmıştır. İbn teymiyye ekolleri kanserli hücre gibidir. Ehli sünnet gibi görünür ama aslında tamamen akıl yürütmeye dayanan felsefik çukurlara düşüren sonu hüsranla biten bir yoldur.. O yüzden gerçek hocalar nakil ilmine dayanan ehli sünnet tedrisatla eğitim veren medreselerden yetişir..Dikkat edin imam hatip, ilahiyatlar mısırın el ezheri falan çürük elma gibidir. Sadece oralardan beslenen kişilerden alim hoca çıkmaz..

  2. Burak Usta dedi ki:

    Fimet (Fetö ile mücadele teşkilatı) instagram sayfasını takip ederseniz bu mehmet emin Yıldırım hakkında fetö bağlantılarına, fetö izlerine ulaşabilirsiniz.

  3. Himmet Yazıcı dedi ki:

    Nureddin Yıldız ve Muhammed Emin Yıldırım Sahabe efendilerimiz hakkında da konuşurken edepsiz davranışlarda bulunuyorlar. İkisinin de kokuları yavaş yavaş ortaya çıkıyor merak etmeyin. Kim ne derse desin, Tasavvuf olmayınca ihlas olmuyor, ihlas olmayınca da ufak ufak insanlar sapıyor..

  4. Yahya Doğruöz dedi ki:

    Sayın Yıldırım beyin açıklamasında yanlış yok. Beyin çalîşmıyorsa çörek otu ne yapsin? Siz bir düşünün! Ondan ötesi konu hakkında lütfen yorum yapın ve gıybete düşmeyin, inşaallah. Sizleri kalbimden çok ama çok seviyorum. Vesselam.

    1. Hasan Çetin dedi ki:

      Kardes. “Beyin çalîşmıyorsa çörek otu ne yapsin?” demiyor. “Cörek otunun faydasi olsaydi bu beyin biraz calisirdi” diyor. Yani faydasi yok demek istiyor.

  5. Ahme enes Orak dedi ki:

    Konuşmasından ne demek istediğini herkes anlıyor zaten AMA her türlü haksız. Elbet açıklama yapacaktır biz ne diyeceğinide biliyoruz AMA yanlış yaptığını kabul edip açıklasın olsun bitsin

  6. Yorumları okuyarak da Hoca’nın haklılığına tanık olabilirsiniz
    İbrahim Ataş’ın yorumu izahat için yeterli olduğundan işin o kısmına hiç değinmiyorum.
    Selamun Aleyküm.

  7. İbrahim Ataş dedi ki:

    Zaten biliyor herkes çörek otunun faydaları ni
    Sen milletin derdiyle iligilen
    Millet geçim sıkıntısı içinde sen hâlâ çörek otunun faydaları diye konuşuyor sun belliki sana faydası yok hâlâ at gözlüğü ile bakıyorsun etrafına
    Demek istemiş bnce

    1. Hasan Çetin dedi ki:

      Ibrahim Atas kardes. Hoca burda sapla samani, siyasilerle, hocalarin yetki ve etki alanlarini karistirmis ve bir örnek vermek isterken hic alakasi olmayan bir konuya girmis ve agzina yüzüne bulastirmistir. Hayat pahaliligiyla ilgilenecek olanlar devlet yetkilileridir. Bu hocalarin ve alimlerin isi degildir. Kiralari hocalar mi düsürecek Allah askina. Üstelik cörek otu ve benzeri söylemler agza sakiz yapilmis ve bir kesimi asagilamak adina kullanilan ifadelerdir. Bu tür söylemleri cok duyuyoruz. Sanki hoca ve alimler isi gücü birakmis cörek otunu anlatiyormus gibi bir izlenim veriliyor. Hoca burda hata yapmistir. Zaten cok konusan hata yapar ve cok acik verir kardesim.

  8. Hanife Bülbül dedi ki:

    İsmini vermeyeyim kadınlar tarafından kurulan bir kuruluşa konuk olmuştu kendisi.Bu kişiler yüz göstermiyorlar fakat beden ortada.Sesli videolar da çekmiyorlardı fakat zamanla seste çıkarır oldular.Hocaya bu durumlarını da sorduklarında (yani ses konusunu)kendisi olumsuz bir şey söylemedi bilakis sahabiden örnekler verdi.Kafa karıştırıyor.

  9. Burak Önder dedi ki:

    Ne zaman gerçek yüzü ortaya çıkacak diyorduk. Şimdi sıra kime çalıştığında..

    1. Himmet Yazıcı dedi ki:

      Nureddin Yıldız da, Muhammed Emin Yıldırım da Tarikat(Tasavvuf) müessesesine düşman ve büyüklerimize, alimlerimize yukarıdan(kibirle) bakıyorlar. Bu bir gerçek.

  10. ferroli Kemal dedi ki:

    Muhammed Emin Yıldırım. Cübbeli hocamızla bir alıp veremediği var gibi. Haset ediyor gibi ona. Yoğun bir düşmanlık besliyor. Çoğu vaazında üstü kapalı cübbeli hocamıza ve tarikata çatıyor. Ama üstü kapalı yaptığından herkes anlasada gündem edemiyorlar.

  11. Abdullah Aydın dedi ki:

    Bu adam sıkıntılıydı zaten…

    1. Çörek otunun şifasına değilde ,çörek oyuna rağmen fayda görmeyen beyine laf ediyodur hocam.

YORUM YAPABİLİRSİNİZ