26.07.2024 - EHLİ SÜNNET MEDYA
Ehli Sünnet Medya

Prp ve saç aşısı yapmak caiz mi

Son zamanlarda yaşadığım aşırı saç dökülmesinden kaynaklı doktora başvurdum yakın zamanda geçirdiğim covitten kaynaklı olduğunu söyledi ve özel bir ilaç verdi bunu araştırdığımda içinde alkol olduğunu öğrendim ve kullanmadım bana ilaç dışında prp işlemi yapabileceğimi söyledi bende bu işlemi araştırdım ve kanımizdaki beyaz kanı özel bir cihaz yoluyla ayrıştırip içine bir takim vitaminler takviye edip iğne yoluyla saça enjekte ediyorlarmış sorum şu hocam bu vitaminlerin içinde araştırmalarım sonucunda  domuz meshanesinden elde edilen bir madde olduğunu öğrendim çok bilgi kirliliği var bu konuda ilacın muadili bildiğim kadarıyla yok. Yani caiz olmayan biseyi tedavi amaçlı kullanmakta herhangi bir beis olmadığını söyledi  diyanet ama bir türlü içime sinen bir açıklama duymadım. sizin bu saç aşısıyla alakalı görüşünüz nedir hocam kıymetli yorumlarınızla bizi bu konuda aydinlatirsaniz sevinirim.

CEVAP: Saç dökülmesi bir hastalıktır lakin tedavisi sadece ilaca dayalı değildir. Ve internetteki şikayetlere baktığımızda aşı yaptırdıktan sonra tüm saçlarını kaybedenlerin de oluğunu görüyoruz.

Başınızın yapısına uygun olarak seçeceğiniz bir sabun bile belki daha iyi gelecektir. Bunun için size Rahik-i mahtum adlı firmanın sabunlarını tavsiye ederim. kendileriyle iletişime geçip saçınızın durumuyla alakalı bilgi verip tavsiye alabilirsiniz. Bununla birlikte saçı ılık suyla yıkamak, saç dökülmesine sebep olan vitamini doğal yollarla almak da ihmal edilmemelidir.

İçerisinde domuza dayalı maddelerin olduğu uygulamalar çok zor durumlarda en son çare olarak başvurulmalıdır.

Yine de bu özel durumunuzla alakalı İsmailağa Fetva hattını arayarak sormanızı tavsiye ederim.

BU SAYFAYI PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAPABİLİRSİNİZ