27.07.2024 - EHLİ SÜNNET MEDYA
Ehli Sünnet Medya

Sünnete Uygun Kılık kıyafet

Slamün aleyküm hocam, cübbe giymek sadece hocalara ait gibi bir izlenim var herkes de, avam olarak cübbe giymemiz de bir sorun var mıdır?

Çevreye, ortama uymalısın abest durmamalısın diyorlar, erkeklerin cübbe, sarık, kadınların ise çarşaf giymesi çevreye uymuyor diye bir sakınca oluşturuyor mu?

Bir diğer sorum ise, kamu da çalışıyorum, sünnete uygun sakal uzatmama engel olunuyor. Sünnete uygun olması için sakalımızın bir tutam mı olması lazım yoksa belli bir sakal uzunluğu da sünnete uygun mudur?

Cevap: Sakal, Sarık, Cübbe ve erkeğin de bol giyinmesi sünnet olup her Müslümanın Peygamberine benzemek için giyebileceği ve hatta giymesi gereken kıyafettir. Herhangi bir Müslümanın bu kıyafeti giymesinde bir beis yoktur. Yeter ki dışımızı Resulüllah’a (S) benzettiğimiz gibi içimizi de benzeterek Müslümana yakışmayan hal ve hareketlerden kaçınmış olalım.

Sakalın sünnete uygun olması için bir tutam yani çene altından dört parmak gibi bir ölçü koymuş alimlerimiz. Çalıştığınız yerde ise elinizden geldiğini yaparsınız. Yavaş yavaş o seviyede uzatarak da alışmalarını sağlayabilirsiniz.

BU SAYFAYI PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAPABİLİRSİNİZ