26.07.2024 - EHLİ SÜNNET MEDYA
Ehli Sünnet Medya

Televizyon ve harama bakmak

  • selamünaleyküm. Allah yağtığınız bu hizmetlerden dolayı razı olsun.3 sualim var.

1)televizyonda veya gazetede veya kitapta açık kadın resimleri oluyor.en azından başı açık. şehvetsiz bakmada dini sakınca var mıdır? örneğin haber izleyecez bayan sunucu konuşuyor vs.

2)ortaokulda öğretmenim. kız öğrencilere(kız öğrenci açık da olabilir kapalı da olabilir) bakmadan göz teması kurmadan ders anlatmak etkisiz bir anlatım olduğu için göz teması kurmamda sakınca var mıdır? 3)veliler geldiğinde bana soru soruyorlar.bu esnada karşı taraf bayan ve açıksa yüzümü başka tarafa döndürüp mü konuşmam gerekiyor? örneğin veli soru soracağında gözlerine baksam gözümün odak noktasında gözü olsa saçları açıksa arka planda oluyor.bu şekilde iletişim haram mıdır?1. ve 3.sorunun farkı var mı.yani 5 ve 6 ya giden kız öğrenciler daha ergenlik çağında değiller gibi.belki 7 ve 8ler girmiş olabilir.1.soruda mesleğimden dolayı zaruret vardır diyebilir miyiz?

CEVAP: Bir zaruret olmadan harama bakmak caiz değildir.

Zaruret dahilinde ise şehvetsiz bakmakta bir mahzur olmasa da bakmak şehvete kapı araladığı için bakmamak daha iyidir.

Bir tüccar kendisine na mahrem olan müşterisine, bir öğretmen muhatap aldığı veli ve öğrencisine elinden geldiği ölçüde bakmamaya çalışmalı. Bunun dışında elinde olmadan, zaruret miktarı bakışların affedileceği umulur.

Unutmayalım göz gönle açılan bir penceredir. Gözün gördüğünün gönülde yer etmesi daha kolaydır. O yüzden elimizden geldiği kadarıyla kaçınmak gerek.

Günümüzde oluşan fitne ortamında ise kadın erkek ilişkilerinde daha dikkatli olmak, laubali hareketlerden sakınmak ve mesafeyi korumak gerekiyor.

BU SAYFAYI PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAPABİLİRSİNİZ