27.07.2024 - EHLİ SÜNNET MEDYA
Ehli Sünnet Medya

Ehli Sünnet hedefte… Tehlikenin farkında mıyız?

Muhterem kardeşlerimiz, kıymetli dostlarımız.

Bu cihan yerle yeksan olmadan (kıyamet kopmadan) Şeytanın oyunları da sona ermeyecek. O şeytan ki, insan neslini ifsad edeceğini, insanları cehenneme odun yapacağına and içmişti.
Şeytanın şu son asırdaki en büyük çabası nedir diye sorulsa hiç tereddüt etmeden EHLİ SÜNNET inancını bozmaktır diyebiliriz.

Şeytanın askerleri Müslümanları hem imandan hem de amelden uzaklaştırmak için yoğun bir çaba içerisinde. Çünkü kişi amel noktasında zayıf olunca başka işlerle meşgul olması çok kolay oluyor, iman noktasında zayıf olunca İslam’dan uzaklaşması kolay olup neye inanacağına şaşıran bir hale geliyor.
Dünyanın her yerinde Ehli Sünnet inancına karşı operasyon yapılmakta, Sunni bölgeler karıştırılmakta ve Sunni Müslümanlar ya şehid edilmekte ya da yurtlarından sürülmektedir.

TEHLİKENİN FARKINDA MIYIZ?
Şuan ifsat faaliyetlerinin en yoğun yaşandığı yer Türkiye ile birlikte İslam’a yoğun ilgi olan batı ülkelerinde. Bizde Ehli Sünneti bozmaya oralarda ise yeni Müslüman olacakları Ehli Sünnet dışı akımlara kanalize etmeye çalışıyorlar.
En büyük ve rahat çalışma alanları ise tahmin ettiğiniz üzere internet.
Açtıkları forumlarda, sitelerde, instagram, twitter, facebook gibi sosyal paylaşım alanlarında yoğun bir çalışma içindeler. Tespitlerimize göre bu konuda çalışan maaşlı elemanlar var.

Yani birileri finanse ediyor birileri ekip halinde çalışıyor. Bunlardan çok açık bir şekilde ortada olanı Abdülaziz Bayındır’ın ekibi. Caner Taslaman’ın da finanse edilen bir ekibinin olduğunu öğrendik.

Mealcisi, mezhepsizi, Sünnetsizi, hadis inkarcısı, tarihselcisi, Selefisi, Vehhabisi, Şiası ve kendinin ne olduğunu tanımlayamayan bir sürü başı boş tip…

Her cihetten bir saldırı var. Ve bu saldırıların oluşturduğu bir etki alanı var. Özellikle gençler bu etkiye kapılabiliyor, en azından aklında şüphe oluşabiliyor.

PEKİ, BİZ NE YAPIYORUZ?
Maalesef internet ortamında bu dalalet ehline karşı yeteri kadar çalışma yok. Devletin kurumu Diyanet görmezlikten geliyor
zaten. Bazı hocalarımız da Allah razı olsun bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ama yeterli değil.

Yani çok cılız kalıyoruz.
Halbuki internette bir konu araştırıldığı vakit Ehli Sünnet alimlerin hocaların video açıklamaları anında bulunabilmeli, bu konuda Ehli Sünnet internet sitelerinin yazıları öne çıkmalı.
Bir değil yüzlerce site açılsa, onlarca Youtube hesabı, Facabook sayfası açılsa ve bu işe milyar dökülse, gece gündüz çalışılsa çok görülmemelidir.

Çünkü hakikaten gençlerimiz çok acı bir şekilde internet vesilesiyle zehirleniyor. Ve şöyle bir gerçek var, insanlar aradıkları konu hakkında ilk olarak hangi bilgiye ulaşırsa zihninde o bilginin yer etmesi kolay, çıkması ise zor oluyor.

Dolayısıyla hangi konuda olursa olsun ilk olarak EHLİ SÜNNET kaynaklara ulaşması çok önemli.

Biz mi çok abartıyoruz yoksa hocalarımız, dernekler, vakıflar, ellerinde maddi manevi güç bulunduranlar tehlikenin farkında değil mi?

Çok acı bir gerçek var, kimse tehlikenin farkında değil.
Söze gelince herkes hizmet ediyoruz diyor, Ehli Sünnet sevdalısı görünüyor, icraatta bir şey yok. Hatta tam aksine hizmet etmeye çalışanlara takoz olmak, engel olmak var.

Ne olacak bu hal? Nereye kadar gidecek bu rehavet?
Kendi evlatlarımız bu sapıklığın içine düşünce mi anlayacağız? O zaman mı ah vah edeceğiz?
Bir an önce tedbir alınmalı ve maddi olarak hiçbir harcamadan kaçınılmadan Ehli Sünnet çalışmaları yapılmalıdır.
– İçinde Ehli Sünnet tefsir, fıkıh, hadis, akaid kitaplarının bulunduğu Sanal kütüphaneler kurulmalı,
– Her konuyla alakalı ehil hocalar tarafından deliller ışında açıklamalar yapılmalı
– Yine aynı şekilde her konuyla alakalı deliller ışında yazılı açıklamalar yapılmalı
– Kesintisiz hizmet veren sanal fetva hattı açılmalı, soru ve cevaplar aynı şekilde internette yayınlanmalı
– İtikat konusunda soru cevap bölümleri açılmalı, gevşeklik göstermeden bütün sorulara deliller ışında cevap verilmeli ve aynı şekilde internette yayınlanmalı
– Yanlış fikirler, akımlar, görüşler hocaefendiler tarafından yazılı ve görsel olarak “sebep sonuç” ilişkisiyle deşifre edilmeli.
– Gündem takip birimi kurulmalı, dinden dem vuran köşe yazarları, Tv programı yapan ve çıkartılan dinden bahseden her türlü kişi takip edilip yanlış beyanları anında düzeltilerek servis edilmeli.

-Twitter gibi sitelerde etiket takibi yapılmalı ve o etiketlerle paylaşım yapılarak insanlara ulaşılmalı.

Bu saydıklarımız ve bir çok şeyi biz yapmayı çok isterdik ama ne maddi ne manevi gücümüz yeter. Elimizden geldiğince karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yine de devede kulak gibi kalıyor.

Etkili ve yetkili kişiler, hocalar, dernekler, vakıflar! Bu vebal sizin üzerinize.
Bu vebal hepimizi yakar.

Bizden söylemesi, gerisi sizin bileceğiniz bir şey…

ehlisunnetmedya.com

BU SAYFAYI PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. Serkan Dorul dedi ki:

    Zannımca şöyle bir yol izlenebilir.
    Sünni olan ülkelerin fetva hattı yada ünlü hocalarınında görüşleri bir icma olarak günümüz insanına sunulursa daha ikna edici olabilir..

  2. Muhammet Çolak dedi ki:

    Allah AzimüşŞan razı olsun Hoca’m sizlerden

  3. Muhammet Çolak dedi ki:

    Allah AzimüşŞan razı olsun

YORUM YAPABİLİRSİNİZ