27.07.2024 - EHLİ SÜNNET MEDYA
Ehli Sünnet Medya

Sakızın içindekileri okuyunca bir daha ağzınıza almayacaksınız

“En yaygın kullanılan bir sakızın içindekilere bakalım

1- Sakız mayası: Sakızın ana maddesidir. Ambalajda belirtilmeyen, sakız mayasının içindekiler şunlardır: Kauçuk, vaks, antioksidan, elastomer, reçine, venil polimer, parafin ve katkı maddeleri (katkı maddelerinin sayısı ve türü belirtilmemiştir.)

2- Tatlandırıcılar (7 tane): Doğal olmadığı için bunların tamamı sindirimi bozar, alerjilere yol açar, diyabete zemin hazırlar. Ayrıca her birinin özel zararları da vardır. (“En Yaygın Kullanılan Katkı Maddeleri” bölümünde Aspartam’a bakınız.)

3- Doğala Özdeş Aromalar: (3 tane) Rekombinant -DNA ve nano teknoloji yöntemleriyle üretilenler beden – ruh dengesini ve hormonal dengeyi etkiler. (“Aromalar” konusuna ve “zihin kontrolü” bölümüne bakınız.)

4- Gliserol (Nem tutucu): Büyük ihtimalle domuz ürünüdür. Mezbaha atıklarından da elde edilebilir

5- Lesitin (Emülgatör): Büyük oranda domuz ürünüdür. Bitkisel olanda “soya lesitini” yazar, ancak bu genetiği değiştirilmiş soyadan elde edilir.

6- Parlatıcılar (2 tane): Biri “şelak”tır ki genetiği değiştirilmiş bir tür bitten elde edilir. Açlerjilere ve beklenmeyen yan etkilere yol açabilir. Diğeri “karnauba mumu” dur. Aslında kağıtçılık ve mobilyacılık gibi sanayilerde kullanılan sentetik bir mumdur. Her ikisi de bir çok ülkede yasaklanmıştır.

7- Titanyumdioksit. E 171: Renklendirici ve nem tutucudur. En tehlikeli maddelerden biri olan titanyumdioksit için, “En Yaygın Kullanılan Katkı Maddeleri” ve Zihin kontrolü” bölümüne bakınız.

Gördüğünüz gibi 2,5 gramlık küçücük bir sakız en az 34 tane katkı maddesi içerir. En az diyorum çünkü her bir katkı maddesinin 2 – 7 tane kendi koruyucu, renklendirici nem tutucu katkıları vardır. Sakızın üzerinde “laksatif etki (ishal) yapabilir” ve “Sakızdır yutmayınız.” uyarıları yer alır Çocukların bu uyarıyı anlaması beklenemez ve küçük çocukların hepsini sakızı yutar.”

Dr. Aidin Salih

Gerçek Tıp

BU SAYFAYI PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAPABİLİRSİNİZ